vrijdag 6 mei 2016

Marina di Ragusa - Rocella Ionica vrijdag 6 mei 2016 (vervolg)

We hebben onze tocht richting Rocella Ionica rustig kunnen afleggen. Niet te veel wind en weinig deining.
Na het donker worden gisteravond, kwamen we door een "hangplek" voor olietankers terecht, voor de haven van Augusta. een stuk of 7 tankers van 275 bij 50 meter dobberden met snelheden tussen de 0,3 en 3 knopen rond en dreven alle kanten op. Gelukkig kwam Elly net uit bed, want ze had de wacht van 21:00 tot 01:00 uur. Zij gebruikte de verrekijker en ik keek op de plotter naar de AIS gegevens met snelheid, richting en de CPA (Closest Point of Approachement) Er bleek ook nog een slepertje zonder AIS er tussendoor te klooien. We hebben er niet 1 geraakt.

We zijn nu nog 10 mijl van Rocella Ionica af en de verwachte aankomsttijd is 15:00. Van tevoren de marinero oproepen, want voor de haveningang ligt een zanndbank onder water.
Wellicht morgen een rustdag, want de volgende stop is een ankerplek bij Otranto op de hak van de laars. We moeten hier dus diesel zien te kopen, om de tank weer vol te krijgen. Niet in de haven, dus waarschijnlijk even lopen met de tankjes.

De grootste attractie hier schijnt een restaurant te zijn, waar je pizza per meter kan bestellen. We nemen het fototoestel mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten