zaterdag 11 juni 2016

Rovenska - Uvala Majiska (Cres) zaterdag 11 juni 2016

Deze was er al vroeg bij vanmorgen
We werden vanmorgen verrast door de Port Authority van Mali Losinj. Ze kwamen 202 Kuna (kleine 30 euro) innen met een handkassa en al erbij.
Na het ontbijt boodschappen gedaan en het restaurant verteld, dat we toch maar niet lam van onder de Peko kwamen eten die avond.

Op de genua werden we zo richting Cres geblazen waar we in Uvala Majiska het anker lieten vallen. Dat ging echter weer met de nodige problemen gepaard. Dan weer wel en dan weer geen beweging.

Er was daar ook een boeienveld, maar daar lagen we 100 meter vandaan. De vier boeien ware vrij, maar ernaast lagen wel 4 boten voor anker. Tegen de avond kwam een bootje langs die bij ons en 2 andere boten een stencil afleverden. Daarin stond dat je binnen 150 meter van een boeienveld niet mocht ankeren. zij gingen een baai verder naar een volgend boeienveld.
Het was bijna donker, dus we zijn maar verkast.Weer de nodige problemen met de bediening van het anker. Er stond best veel wind 's nachts en de nieuwe ankerplek was op rotsachtige bodem. Dat maakte een pestherrie als de boot van links naar rechts zwaaide en dan op het einde de ketting strak werd getrokken. We bleven wel op de plek liggen, maar je slaapt dan niet rustig, vooral Elly niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten