dinsdag 2 augustus 2016

Sibenik - Skradin dinsdag 2 augustus 2016

Sibenik bij aannkomst zondag j.l.
Gisterochtend hebben we inkopen gedaan bij Tommy en Kaufland. het was maar 5 a 10 minuten lopen. Elly is daarna nog met Maggie naar een shopping mall geweest, waar ook de Lidl zit. Konden ze samen dames dingetjes doen zonder de heren. rond de middag betrok de lucht en kwam er een onweersbui voorbij. Gelukkig viel er bij ons amper regen uit. Vannacht waaide het behoorlijk door met forse windstoten, maar de mud in de baai hield ons goed op de plek. We waren maar de enige 2 boten op het anker in 5 tot 6 meter diep water. Verder alleen locals aan de kant en aan wrakke steigertjes.

Midden onder de brug werd er ge-bunghijumpd.
Daar willen wij echter precies onder door.
Vanmorgen even getankt en vertrokken naar Skradin. Je moet dan door een rivier landinwaarts en onder een brug door. Vervolgens door een kloof naar een binnenmeer.

Daar ontmoeten we Lu van sail Events, waar Elly haar laatste werkzame jaren voor heeft gewerkt. Zij is met de 2 kleine kinderen in Sukosan, maar bezoekt Jeffrey, die met een flottielje in Skradin komt vandaag. Het ligt op het vaste land en is per auto te bereiken.

Maggie en Branko hebben een paar dagen Kroatische familie op bezoek. Die we verder in de week weer.
Skradin vanaf onze ankerplek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten