woensdag 31 augustus 2016

Tivat - Corfu (Griekenland) woensdag 31 augustus 2016

Gisteravond is er een zeiljacht van 85 meter binnengekomen, de Aquilius. Te huur voor 400.000 euro per week. Heeft weinig met zeilen te maken, maar meer met werkgelegenheid voor veel mensen.


Als zij weg gaan, kunnen wij aanleggen.
We konden vanmorgen na de Safari aan het bunkerstation aanleggen. Totaal 117 liter diesel voor 44 euro. Ook hier weer veel werkgelegenheid. Twee man om ons te helpen aanleggen, 1 man om een eerste formulier in te vullen, waarop wij ook onze mooie stempel konden zetten. Vervolgens was er iemand bezig om meer formulieren te maken. Als volgende stap gingen er 2 man mee in een golfkarretje naar de Douane. Daar m\oest ik 12 formulieren ondertekenen en stempelen. Vervolgens met de paspoorten naar de Policija. Nog meer stempels. Met het golfkarretje weer terug naar het bunkerstation om af te rekenen.
Nu moeten we direct het land verlaten. We gaan naar Corfu in Griekenland. Albaniƫ slaan we over, want het is te veel gedoe met een agent in elke haven die je moet helpen met de papierwinkel. Dit gaat al snel een paar 100 euro kosten en de havens zijn triest.
We varen nu 2 nachten door om de 200 mijl af te leggen en verwachten over 44 uur in Gouvia marina op Corfu aan te komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten