donderdag 8 september 2016

Plataria donderdag 8 september 2016

Vannacht veel regen en een beetje wind, maar vanaf 04:30 een onweersbui. Met het programma Real-Time Lightning kan je precies zien waar bliksemschichten zich ontladen op de wereldkaart. Het centrum van de bui zat gelukkig een stuk zuidelijker boven Preveza en Levkas.
 Vandaag vertrok de boot naast ons. Zij hadden veel jeugd aan boord die het erg gezellig hadden. Vandaag kwam een nieuwe lichting, maar die vertrok naar Sivota met de schipper.

best zwaar zo'n anker en ketting al roeiend weg te brengen
We kregen nieuwe buren. Nationaliteit waarschijnlijk Grieks en ervaring met med-mooring: GEEN. Na de eerste poging moest het anker weer omhoog. Ons anker kwam zoals ik verwachtte ook mee omhoog. De tweede ankerpoging lag onze ketting wel vrij, maar toen zij hun anker strak wilden trekken, pakte hij niet en kwam uit het water. Wij konden ons anker gelukkig wel weer in laten graven.  Zij dachten hun anker wel even met de bijboot al roeiend weer uit te kunnen brengen. Ze lieten hem echter te snel zakken en trokken hem er vrolijk weer uit. Ze zijn nu 10 boten verder al anderhalf uur bezig met nieuwe pogingen. Ze oefenen zo wel veel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten