woensdag 5 oktober 2016

Lefkas dinsdag en woensdag 4 en 5 oktober 2016

Dinsdagmorgen is de nieuwe control-unit gemonteerd. Degene die bij de nieuwe motor werd geleverd deed het niet goed. Alles is nu klaar voor vertrek, behalve het weer.

We waren eerst van plan om rechtstreeks vanaf Lefkas over te steken naar Siciliƫ, een afstand van ongeveer 350 mijl. Dan heb je echter 3 tot 4 dagen rustig weer nodig, omdat je over open zee vaart en geen uitwijkmogelijkheden hebt. Op dit moment zijn er echter depressies en occlusies in de buurt.

We vertrekken nu donderdag naar Gouvia Marina bij Corfu stad, 65 mijl noordelijker. De Noordenwind neemt namelijk wat af.
Op vrijdag hebben we dan Zuidenwind en een depressie.
Op zaterdag gaan we  36 mijl naar Othonoi, het meest NW eiland van de Ionische eilanden. De wind is dan weer Noord en daar kan je dan beschut overnachten.
Het plan is dan om zondag en maandag over te steken naar Rocella Ionica op de voet van de laars (166 mijl).
We kunnen daar dan tanken en overnachten, om dinsdag en woensdag de laatste 145 mijl naar Marina di Ragusa af te leggen.
Totale afstand ongeveer 410 mijl. Dus 60 mijl meer, maar je blijft wat dichter bij de kust om een haven op te zoeken als het echt tegen zit.

We zijn dan net op tijd om vrijdag Anton en Laura te ontvangen in Marina di Ragusa.

Een ding is zeker, we houden het onderweg niet droog, maar de meeste regen wordt in Griekenland verwacht vanaf vrijdagmiddag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten