zondag 4 mei 2014

Chipiona - Sanlucar de Barrameda vice versa

Op zondag hebben we wat informatie verzameld bij de Tourist Office Andalucia. Volgens de dame die ons hielp, was Sanlucar de Barrameda een leuk plaatsje. We konden er ook op een weg met fietspad naar toe.
Het eerste stuk stond nog op de plattegrond. Na een kilometer of 5 hield het fietspad op en raakten we van de weg af door allerlei rotondes en viaducten waar wij niets te zoeken hadden oop onze fietsjes. Na wat dwalen aan een Spaanse familie op fietsen gevraagd, of zij wisten waar het fietspad naar Sanlucar was. Zij spraken 1 of 2 woorden Engels, dus dat communiceerde wat lastig. De jongeman in het gezelschap ging ons er naar toe brengen. Na een route van een kilometer of 5 en een paar keer vragen, vonden we een snelweg met een apart fietspad ernaast. Inmiddels was het 13:00 uur en hij vroeg nog wel even of het verstandig was om in de hitte de 12 kilometer te gaan fietsen. Dat was het niet, maar we hebben het toch maar gedaan. In totaal dus een kilometer of 22 afgelegd.

In Sanlucar hebben we in het centrum een leuk plein gevonden vol met terrasjes. We hebben er een uitgezocht met watervernevelaars onder de parasols. De laatste keer dat we dat gezien hadden was in Palm Springs. We hebben heerlijk genoten van de koelte en op ons gemak wat gedronken en verschillende tapas gegeten.

Na het eten vonden we vervolgens de kust volgend zelf een fietspad parallel aan de rivier naar Chipiona. Dit volgend bleek het maar een kilometer of 5 te zijn naar de Marina.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten