donderdag 9 oktober 2014

Marina di Ragusa 6 en 7 oktober

Vaste ochtendritueel:

  • Eerst op het fietsje naar het toiletgebouw. Prima douches, maar vanwege de afstand is het fietsje erg handig.
  • Na het ophangen van de handdoek aan de reling, op de fiets 2 km naar het bakkertje in het dorpscentrum. Lekker brood, niet alleen wit, maar ook vers bruin meer granen stokbrood.
  • Om 09:00 uur is er op zondag na, een Marifoon Net Control uitzending op kanaal 72 voor alle live-aboards.
  • Volgens een vast script worden er een 12 tal onderwerpen langs gelopen. Eventuele medische problemen, het weer, veiligheid, verjaardagen of andere feestelijke gebeurtenissen, sociale activiteiten of excursies, nieuwkomers of vertrekkers, technische vragen of problemen, aan- of verkoop van nautische items, etcetera.
    Er zijn inmiddels meer dan 100 boten aangekomen, waarvan er op dit moment nog veel aan boord zijn. Veel Britten, Canadezen, Scandinaviƫrs, Belgen, Nederlanders, Australiƫrs, Nieuw Zeelanders en een paar Duitsers en Fransen.
  • Daarna is het tijd om wat te klussen. Afgelopen zondag bleek een van de vaste ramen bovenop de kajuit te lekken. Via het forum van de Bavaria Zeilclub gevonden wat de oorzaken en eventuele oplossingen zijn. Via Amazon een potje Captain Tolley Creeping Crack and Cure gekocht. Hopelijk is dat de oplossing. 
  • Elly neemt ook deel aan een crochet-clubje. Ze leert daar haken. Over het algemeen worden ze aangeduid als de Happy Hookers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten