zondag 25 januari 2015

Marina di Ragusa zondag 25 januari

Vanmorgen hebben we bijgepraat met onze Italiaanse vriend Elio, die ons bij zijn bevriende plastische chirurg gebracht heeft. We hebben een offerte gehad voor de neusoperatie. Navraag bij onze verzekering, wat daarvan vergoed wordt levert vage infomatie op. Ze verwachten dat ik veel bij moet betalen, maar geven geen informatie hoeveel dat dan is. De plastisch chirurg is professor in Udine in Noord Italië en doet 2 dagen per week operaties in Ragusa in een privé kliniek. De kosten van een operatie in een staatsziekenhuis worden vergoed, maar wat deze zijn kan de verzekering niet zeggen. Ze dreigen alleen, dat zij ook een forse rekening gaan sturen.

We hebben ook contact gehad met het ziekenhuis in Groningen. Ze proberen nu de operatie te plannen in de eerste week van maart, wanneer we toch al in Groningen zijn.

Elio verraste ons vanochtend wel met citroenen en sinaasappels die in de tuin bij zijn vakantiehuis in Marina di Ragusa groeien. Zijn vrouw heeft een flinke hoeveelheid tomaatjes voor ons meegegeven.
Misschien zelf Limoncello maken?

En veel tomaatje eten komende dagen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten