woensdag 17 juni 2015

Lakka woensdag 17 juni 2015

Gisteren kregen we 2 nieuwe buren.
Aan de ene kant een grote Russische motorboot. Deze hadden we zondag ook al gezien met 2 "oostbloktypes" ergens in de 40 naan boord. Vandaag kwamen ze terug met 2 jonge wichten aan boord. We dachten niet dat het hun dochters waren...

Aand eandere kant een charterboot met 3 Engelse heren. Ze waren anderhalf uur bezig on met hun bijboot 2 lijnen naar de rotsen uit te brengen. Uiteindelijk waren 2 heren toch zijknat geworden.

Eind van de ochtend vertrokken beide boten vandaag. Nu kwam er iets verderop een Finse 46 voeter met 10 man aan boord. Ze brachten eerast bijna 100 meter ketting uit midden tussen andere zwalkende boten en daarna nog een lijn van een meter of 100 naar de kant. Vervolgens gingen ze allemaal met de bijbpoot naar de kant om te eten.
Rond 19:00 uur trok de wind aan en ja hoor: een van de andere boten, een 37 voeter, kwam op hun ankerketting terecht, wellicht omdat hun anker krabde, want de wind trok behoorlijk aan en alle boten lagen te schudden. Gelukkig kwam de bemanning van de 37 voeter op tijd terug om met licht de problemen op te lossen.
rechts de 37 voeter, links een Fransman
die te dicht bij zijn achterbuurman komt

Uiteindelijk lukt het om met de bijboot de achterkant
vrij te trekken van de ketting









Elly is nog tot 00:30 op gebleven, want de swell kwam aardig binnen en iedereen lag onrustig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten