zondag 24 juli 2016

Bozava - Brbinj zaterdag en zondag 23 en 24 juli 2016

die paar stootwillen houden zo'n bak niet echt tegen
Vanmorgen om 05:48 hoorde ik de veerboot weer aankomen. Uit het raampje zag ik dat hij in volle vaart op ons af kwam, gooit een voorlijn op de kade en iemand legt hem dan om een grote bolder. Dan gaat hij pas in de remmen en kwam op 3 meter afstand van ons tot stilstand. We gaan vandaag toch maar een veiliger plekje zoeken.

Eerst dachten we aan Sali, maar na 7 mijl kwamen we voorbij Brbinje, waar we een paar jaar geleden ook met Anton, Bert, Marten en Dylan gelegen hebben.
Je pakt een boei op en maakt de boeg er aan vast. Er zit ook een extra lijn onder aan de boei vast, die ook aan de wal vastligt. Deze maak je dan aan het hek vast, waarna je niet meer draait en er veel schepen dicht naast elkaar kunnen liggen.

Er kwam een Nederlandse Colin Archer naast ons liggen, de Navarna. Het is een prachtig stalen schip dat er als nieuw bij lag te glimmen. Hij bleek echter al enige tientallen jaren oud te zijn. Het was het eerste jaar dat Arthur en Maria van de Navarna in de Med zijn. Ze hebben dit jaar 3 maanden tijd. We hebben zaterdag avond gezellig bij kunnen praten en zijn zondag ook nog maar blijven liggen.
De Nederlands vlag tussen de beide masten komt er net niet op.

Ze zijn er dus ook met 2 masten Marten.
Wij lagen met jullie aan de overkant

2 opmerkingen:

  1. Leuk. Al in het winkeltje geweest? Daar kochten wij een aantal leden alle brood voorraad op voor onze drie boten waar wij met VWDTP toen waren. Oogst in de winkel????? 1 brood, dat was alles. Jullie komen al aardig in de buurt van murter. Ga je daar ook nog weer naar toe? Wij zijn waarschijnlijk donderdag 4augustus daar. Heel veel plezier verder. Ties en Ina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Arthur en Maria,....zijn vast hele gezellige mensen !! ;-)
    Mooi schip !

    BeantwoordenVerwijderen