zondag 21 mei 2017

Vibo Valentia 20 en 21 mei 2017

Op zaterdag hebben we het stadje verkend en boodschappen gedaan. Omdat we bij aankomst in de haven niet getankt hebben, moest dat nog wel gebeuren voor vertrek. Als we echter vroeg willen vertrekken maandag of dinsdag, is het tankstation in de haven nog niet open. Het waaide zaterdag al behoorlijk, dus om dan van je plak naar de tanksteiger te varen en vervolgens weer afmeren is nogal een gedoe.
Tijdens het boodschappen zagen we dat op 300 meter lopen een zelftankstation zat. De prijs scheelde 30 cent per liter met wat we in Tropea in de haven zagen. We hebben dus met de boodschappen kar 2 maal gelopen en 80 liter opgehaald in onze 10 liter containers.  Van die 24 euro hielden we er 4 over van het eten in de pizzeria op vrijdagavond. Twee pizza's en water en wijn gedeeld met Chih Lin en Toni voor 20 euro.

Even genieten
Op zondag hebben we samen geluncht in een chique restaurant. Bij het naar binnen gaan, zag ik dat ze een Michelinster hadden..... Hier kostte de fles wijn al 20 euro. We zijn vandaag echter 41 jaar getrouwd, dus dan mag het wat kosten.

Terug op de boot werden we uitgenodigd op de borrel door Tony en Chih Lin. Zij liggen met de Peskador naast ons. Ze hadden een lied gemaakt op ons huwelijksfeest. Chih Lin speelt er gitaar bij en Toni maakte er een filmpje van. Ik zal eens uitzoeken hoe we via Youtube een link op het blog kunnen zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten