dinsdag 18 juni 2013

Oostende - Duinkerken

Gisteravond nog even de stad in geweest voor een Belgisch biertje. Oostende heeft de naam mondain te zijn, maar toen we aan een jong stelletje vroegen waar we een leuk bruin café konden vinden zeiden ze 's avonds is het wel een beetje doods.

Om 11 uur weer de twee bruggen en de sluis gepasseerd. Vandaag wat minder hoogteverschil, omdat het bijna hoog water was.
 ..
van afstand valt het mee
 
Hij is toch wel breed












... en lang
 
Er stond niet veel wind, zodat we onderweg de motor af en toe op een 1500 toeren hebben bijgezet. De zon had een beetje moeite om door de wolken te komen en het was een beetje heiig. Bij het passeren van de grens het Belgische gastenvlaggetje vervangen voor de Franse driekleur onder het zingen van de Marseillaise.

aankomst in Duinkerken Est
 
In de Marina een klein beetje frans spreken en de havenmeester een klein beetje engels. Samen komen we er wel uit. Voor Wi-Fi kregen we 1 code van 26 karakters. Hiermee hebben we via de router ingelogd en kunnen we met de PC, Ipad en telefoons het internet op.

Toch nog even genieten van een vaag zonnetje in de kuip.

Eten hebben we gisteren al gekocht in Oostende bij Delhaize, dus we hoeven niet de stad in. Morgen weer verder richting Boulogne sur Mer.

1 opmerking:

  1. Hallo Gerard,

    Ik ben inmiddels druk aan het "studeren" op de pilot die ik van je heb overgenomen. Erg nuttig voor onze reis deze zomer. Vandaag voor het eerst jullie blog gelezen. Roept weer herinneringen op aan onze reis langs Belgische kust 2 jaar geleden... Behouden vaart en groeten,

    BErt

    BeantwoordenVerwijderen