maandag 28 april 2014

Tavira - Ayamonte


Rond de middag konden we vertrekken naar Ayamonte. Daar moesten we vlak voor hoog water aankomen, omdat er een drempel in de monding van de Guadiana rivier lag die alleen een paar uur rond hoog water en in rustige omstandigheden gepasseerd kon worden.

vlaggen wisselen
Op de linker oever van de Guadiana ligt het Portugese Villa Real de San Antonio en op de rechteroever het Spaanse Ayamonte. In de pilot stond dat de Portugese stad door het massatoerisme was aangetast, maar dat Ayamonte een redelijk authentieke plaats was met wat meer alledaagse praktische winkels.

Het was een perfecte zeildag. We konden aan de wind van tussen de 14 en 22 knopen de hele afstand heerlijk zeilen. Voeg daar ook nog een temperatuur van 20 tot 25 graden aan toe en je snapt waarom we dit allemaal doen.
Onderweg de Portugese gastenvlag gestreken en de Spaanse gehesen.


Bij het inchecken in de Marina vertelde de Marinero wel, dat we rond laag water iets in de modder zouden liggen. Verder konden we ook een mijl of 20 de rivier op met ons jacht. Voor vogelaars was dit een waar mekka.

’s Avonds konden we op een terrasje uit de warme wind genieten van echte tappa’s en een visschotel. Wat een mooi einde van een perfecte zeildag.


wat een plaatje van de Umata met deze achtergrond

we krijgen al een kleurtje

1 opmerking: