vrijdag 18 juli 2014

Pollenca PortsIB vrijdag 18 juli

Het bleef de hele nacht een beetje klotsen. De windvoorspelling gaf aan dat het van vrijdag op zaterdag wat door zou waaien en niet zoals meestal af zou nemen.

We hadden al van zaterdag op zondag de PortsIB geboekt, maar de zaterdag erbij boeken was niet online gelukt. We besloten maar om nu meteen naar de haven te gaan, zodat we ruim de tijd hadden om de Umata op te ruimen voordat Bert en Lyet zondag arriveerden. Om 10 :00 uur PortsIB opgeroepen en er was een plek vrij. 
Toen we goed en wel afgemeerd waren, kwam er een volgende boot binnen die echter te horen kreeg dat het vol was. In de pilot stond al, dat er 30.000 ligplaatsen waren op de Balearen, maar dat er zomers 36.000 boten waren. Die 6.000 moeten dus ergens op het anker liggen en als het gaat waaien probeert iedereen een plekje in de haven te vinden. De PortsIB kost voor ons 44 euro, maar de Club Nautico’s vragen wat de gek er voor geeft, bv 130 tot 200 euro per nacht. Je mag ook niet langer dan drie dagen per week in een zelfde PortsIB haven liggen.

Nadeel van een haven, is dat je niet elk zuchtje wind oppakt zoals op het anker. De temperatuur liep aan boord op tot ruim 32 graden. ’s Avonds konden we wel makkelijk nog even een stukje over de boulevard wandelen, terwijl de ankeraars lagen te rollen en wippen..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten