donderdag 3 juli 2014

Santa Ponca - Palma (bus)

Nu de Umata veilig in de haven ligt, gaan we even met de bus naar Palma. We willen even de situatie in de haven daar verkennen, om te kijken hoe we Bert en Lyet op 20 juli kunnen oppikken.
Op de Vakantiebeurs 2013, heb ik bij de stand van de Balearen een Nederlandse dame genaamd Nela leren kennen, die in Palma woont en werkt en ook zeilt. Vandaag hebben we een afspraak met haar, om de actuele situatie wat betreft havens en ankermogelijkheden door te nemen. Zoals we gisteren al merkten, liegen de prijzen er niet om. Af en toe wil je echter wel even een haven in om de boot te spoelen, lekker te douchen, water te tanken, zware boodschappen aan boord brengen, etcetera.

De bus nemen is makkelijker gezegd dan gedaan. Je staat met 60 man te wachten, een volle bus stopt, een paar mensen eruit en een paar mensen erin. Vervolgens sta je weer met 50 man te wachten op de dingen die komen gaan. Gelukkig zag ik taxi's staan: naar Palma 23 euro. Even een ander ouder echtpaar uit gezocht en samen een taxi genomen.

In Palma heeft Nela ons uit de doeken gedaan hoe je via internet een relatief goedkope ligplaats in een aantal havens kan boeken. Ook een boei is hier en daar te boeken, maar via een andere website. Tot slot kon je ook nog een boei in het Natuurpark Cabrera boeken via een overheidsinstantie.

Op een leuk pleintje hebben we vervolgens heerlijk paella gegeten.
koetsjes waren er ook

zie eerst de foto rechts

kathedraal met rechts boven een dreigende vinger

Met de bus terug lukte net. We konden als nummer 30 en 31 nog mee en 34 tot 60 moest even wachten. (busje komt zo, busje komt zo...)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten