woensdag 6 mei 2015

Crotone woensdag 6 mei 2015

Never a dull moment!
Een enerverende dag, we gaan uit het water.
let op het mooie witte jacht links aan de kade.
We moesten om 11 uur bij de kade zijn in de andere haven van Crotone, om met een mobiele kraan uit het water gehaald te worden. Voor ons aan was er een Polizia rib uit het water gehaald met een lekke tube. hij hing in de kraan, maar moest op een dieplader geplaatst worden. deze hadden er niet aan gedacht, dat je dan ook een ondersteunende constructie moet hebben om de rib te bevestigen. Uiteindelijk maar weer van de dieplader op een craddle gezet, want de kraan moest ook nog voor andere boten gebruikt worden, bv de Umata.
ietsje geblutst

rechtsachter iets meer
Terwijl we stonden te wachten bekeken we het witte jacht. Hiermee waren een aantal asielzoekers overgebracht naar Italiƫ. In andere haven waar wij 2 nachten afgemeerd lagen, hadden ze een aantal boten beschadigd. Er lagen ook nog 2 wrakke vrachtschepen, waar ook mensen mee waren aangespoeld. Zo komt deze problematiek heel dicht bij. Maar hopen dat wij ze niet tegenkomen onderweg, want de bemanning zijn regelrechte criminelen.
de banden zitten goed
Ja, het gaat goed.

Eindelijk waren wij aan de beurt. Iedere keer toch wel spannend. We stonden te kijken hoe ze op de vierkante centimeter manoevreerden. Met een man voor en een achter werden we voorzichtig het terrein op gebracht.



ze glimt al weer een beetje
hoog en droog
Na de lunchpauze werd het schip op bokken gezet en de onderkant schoongespoten. Alleen de gedeeltes zonder antifouling vertoonden wat aangroei. Nieuwe antifouling dus nog niet nodig gelukkig.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten