vrijdag 1 mei 2015

Marina di Ragusa - Siracusa vrijdag 1 mei

Vanmorgen om 06:30 de trossen los gegooid!
1e vertrek
We verlieten de haven met 2 andere jachten en een catamaran. Toen we de autopilot inschakelden kregen we de melding No Comp en de besturing werd niet overgenomen.
Dus maar weer rechtsomkeert terug naar onze ligplaats.
Hier kregen we meteen hulp van een Amerikaan, die wel een reserve bedieningsunit had . Deze gaf echter ook dezelfde melding. We dachten aan geen computer verbinding en een kabelbreuk. De Amerikaan had en zelfs een reserve stuurcomputer van 3000 euro. Voordat we die gingen proberen even verder gezocht.
In de handleiding stond de foutboodschap niet. Vaag herinnerde ik me dat we een zelfde soort melding gehad hebben in Nederland, toen we met Fed en Mieke Hahndiek een weekend gezeild hebben.
De boodschap betekend Geen Kompas. Even gekeken in het  kastje in de achterhut waar het kompas zit. Hier mag namelijk geen metaal in de buurt zijn, anders werkt hij niet. In het kastje lag niets, maar ernaast lagen breinaalden. Eureka! deze veroorzaakten de storing.

2e vertrek
Om 08:40 weer de trossen los. Of we Siracusa halen vandaag was de vraag. We hebben waarschijnlijk wel wat aangroei op de schroef en het onderwaterschip, want we gaan ruim een halve knoop langzamer dan normaal. Vanavond toch maar even onder het schip kijken als we ergens op het anker liggen. In Crotone gaat de Umata pas uit het water.
ZO punt Siciliƫ

Uiteindelijk kwamen we een half uur later aan in Siracusa dan de boten die om 06:30 waren vertrokken. Om 19:45 lagen we achter het anker na 55 mijl afgelegd te hebben.
Zonsondergang Siracusa vanaf de ankerplek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten