woensdag 19 juli 2017

Port Saint Louis woensdag 19 juli 2017

daar ligt hij weer
Onderweg vanaf Marseille deed de autopilot het even niet, daarna wel weer. Gisteren naar de werf om de mast er af te halen weer niks.  Vanmiddag toch maar even uitgebouwd om een en ander na te lopen. De aansluiting van de clutch was nog OK, maar er waren een paar inbusbouten los geraakt in de overbrenging naar de clutch. Grrrr.
Verder bleek er ook meer speling gekomen in de overbrenging van de kettingen via een wormwiel naar het roer. Hier heeft Chi Ling een noodoplossing voor bedacht met een smeerkoord tussen het tandwiel en het wormwiel.
rechts tandwiel, links het wormwiel

Geweldig zo'n reisgenoot.










Vanaf de kade was er ook weer een show van een man met een herdershond. Hij gaat in het water en de hond moet eerst op de kant blijven. Als de man dan wild met zijn armen gaat zwaaien, springt de hond in het water en gaat hem ophalen.

Morgenochtend gaan we met de sluis van 08:45 de Rhône op. We gaan dan 40 km tot Arles. Daar zijn geen kades, maar er ligt wel een restaurantboot. Hopelijk zijn daar twee plaatsjes vrij voor de Pescador en de Umata. Navraag bij het restaurant leerde ons dat er nu 2 passanten liggen. Ze wisten nog niet of die morgen vertrokken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten