zondag 30 juli 2017

Vienne zondag 30 juli 2017

Vanmorgen naar de Boulangerie, terwijl Elly de was in de machine stopte.
Iedere morgen vers brood halen is hier in Frankrijk heel gewoon. Meestal zijn de bakkers om 06:30 open, maar hier zelfs om 6 uur al.

Na de VV en de boodschappen snel naar de boot terug, want er kwam een donderbui voorbij. Voor de tweede of derde keer pas deze zomer dat we regen hebben gehad. Het dek wordt er viezer van dan het was. Als er morgen dauw op het dek licht, gebruiken we dat om het polyester schoon te wrijven met een oude theedoek.

Morgen verder naar Lyon. Daar gaan we ons vignet kopen bij de VNF (Voies Navigables de France). Daar proberen we ook meer informatie te krijgen over de route die we kunnen volgen. We horen via/via van andere Plaisanciers, dat het kanaal van de Vogezen op dit moment te weinig water bevat om te gebruiken. We moeten dan het kanaal van Bourgogne naar Champage nemen. EWer missen dan Verdun.
Daarnaast schijnt er een traject vlak voor Belgiƫ op de Maas te zijn leeggelopen na een aanvaring. Reparatie zou pas eind augustus gereed te zijn. Dat is echter nog een 200 sluizen te gaan voor ons, dus wellicht is dit gerepareerd voor wij daar zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten