zaterdag 7 juni 2014

Roquetas de Mar – Carboneras

De wind was naar het westen gedraaid en met ruime wind van 6- 12 knopen zijn we om Cabo de Gata heen gezeild. Hier was het nodige te zien aan de rotsformaties.
opeens wat krijtrotsen ingetekend

nog meer kleurtjes

Omdat we de vorige dag al een stukje hadden afgelegd, was het nu 46 mijl die we tussen 07:00 en 16:00 hebben afgelegd. Op een gegeven moment hield de stuurautomaat er mee op. Hij pakte wel schokkerig op, maar er kwam geen beweging meer in het stuur en roer. Op de hand kon er nog wel gestuurd worden. Op pinksterzaterdag bij een klein stadje viel daar weinig aan te doen. We hebben nog wel de elektromotor weten te vinden die ons helpt met sturen, maar konden daar niets aan zien. Verder het antwoorapparaat van onze bekwame monteur Rene Bosma ingesproken, met het verzoek ons na Pinksteren op te bellen.

Het anker uit tussen de vissershaven en een loshaven voor grote vrachtschepen en achter een visfarm aan het strand. We leken aardig beschut te liggen, maar het werd toch weer een onrustig nachtje door de deining die ons ondanks alles bereikte.

Links loshaven, cementfabriek en centrale, rechts dorpje
Er tussenin lagen wij achter de visfarm


Geen opmerkingen:

Een reactie posten