dinsdag 24 juni 2014

San Antonio baai - PANIEK dinsdag 24 juni

Het was een heel rustige nacht, waardoor we weer prima sliepen.

We wilden nog een dagje op het anker, hier in San Antonio of in Cala Bassa. Dat was eigenlijk beter gezien de windvoorspelling. Van woensdag op donderdag was er meer wind voorspeld en hebben we de Marina alvast geboekt.

Ik was Windguru en Windfinder net aan het binnenhalen, toen iemand opeens de wind aanzette. Elly ging even buiten kijken,  want het ging meteen aardig te keer. In een paar minuten van 2 Bft naar 7 Bft. Elly riep meteen, ik zet voor de zekerheid de motor aan. Toen ik buiten kwam, zag ik dat het schip (de Zig Zag) dat voor ons op het anker lag, met een krabbend anker op ons af dreef, zonder dat er iemand aan boord was. Ik kon nog net een bolfender pakken om eventueel er tussen te houden, maar hij ging rakelings langs ons heen en kwam langszij bij het schip achter ons. Vervolgens dreef het verder en eindigde op de rotsen. Zijn anker had echter ons anker ook losgetrokken, zodat wij ook begonnen te krabben. Snel het anker binnen gehaald en tussen de geankerde boten weggevaren.
deze wilde hem daar eigenlijk niet parkeren

triest gezicht, we hopen dat ons dit nooit overkomt

 

Vervolgens hebben we in de luwte van de ferry met zo’n 20 boten liggen draaien en wachten tot de donkere luchten voorbij gejaagd waren. Gelukkig bleef het wel droog. Een aantal boten lukte het nog om in de marina een plekje te krijgen. Volgens Windguru zou het echter weer opklaren, dus we hebben het maar afgewacht. Ze voorspelden echter 15 tot 20 knopen, maar niet de 25 tot 35 die het echt werden.
Toen het wat afnam maar weer een ankerplek gezocht. Waar genoeg ruimte was om te ankeren, was ook gras op de bodem waar het anker moeilijk vat op kon krijgen. Vervolgens lag je dan weer te dicht bij andere schepen.

We hebben die dag nog wel 5 keer geankerd, totdat we met een gerust gevoel de nacht in konden. ’s Nachts nam de wind wel af, maar er kwam nog wel wat deining binnen rollen.
Links de geborgen Zig Zag, rechts de veerboot 's avonds



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten