donderdag 1 augustus 2013

Bayona

Vanmorgen eerst een vers brood gehaald voor het ontbijt en lekker gedoucht. Na het ontbijt de stad verkend en een terrasje gepikt voor een kop koffie. Daarna de boot van alle zout ontdaan.

We lagen in de Marina aan een langs-steiger aan lager wal. Er kwamen vaak boten voorbij, waaronder een grote catamaran die met toeristen naar de eilanden voor de kust gaat. Deze houden zich vaak niet aan de snelheidsbeperking, waardoor we steeds tegen de steiger beuken en aan de landvasten liggen te rukken.

Omdat we voor al deze lol ook nog 35 euro per nacht moesten betalen, zijn we maar voor anker gegaan net buiten de Marina.
We liggen hier prima met de elektriciteit uit onze zonnepanelen voor de koelkast en het ankerlicht. En laat de Wi-Fi van de haven het hier nog haast beter doen ook dan aan die vervelende steiger!

De wind trekt 's middags wel aan. Door het opwarmende land ontstaat er een extra windcomponent vanaf zee naar land. Vanavond neemt hij wel weer af.

Op zaterdag draait de wind naar het westen en daarna NW. We gaan dan verder naar Viana do Costelo. Portugal, here we come.

Nog even speciaal voor Cor en Karin:

ze hebben hier witte Ronautica's net als jullie,


maar ook in het blauw..


Geen opmerkingen:

Een reactie posten