maandag 12 augustus 2013

Nazaré

Vanmorgen heeft Elly eerst broodjes gehaald in het kleine winkeltje in de vissershaven waar we liggen. Het vriendelijke mannetje vroeg meteen of we vertrokken, of dat we nog bleven. (klandizie!)

 We werden door de medewerker van Port Control verwezen naar een winkel in het stadje voor onze lekkage. Op het forum van de Bavaria zeilclub had ik al begrepen waar het probleem door ontstond. De boiler warmt op 220 volt tot een graad of 70.  Als je de motor aan hebt, wordt de boiler verhit tot ruim 80 graden door het koelwater. De kunststof waterleidingen kunnen maar tot een graad of 60 aan. De beste oplossing is, om na de boiler een mengkraan te monteren die meteen koud water bijmengt tot een graad of 50. Meer heb je niet nodig voor de afwas.
In Nazaré heb ik een afsluitdop gekocht voor 50 cent.  Hiermee heb ik de afvoer van de boiler afgesloten. We kunnen nu wel weer de waterpomp gebruiken voor koud water. Je staat te kijken hoe vaak je daarvan gebruik maakt. Voor de afwas warmen we wel even wat water op. In een grotere Marina laten we wel een mengkraan monteren.

Daar is de klif,

In Nazaré weer even 2 foto's gemaakt, want de zeemist was weer opgetrokken.

en daar staat Gerard
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten