zaterdag 31 augustus 2013

Sagres


Omdat we het plaatsje Sagres wilden bezoeken en er een paar boodschappen wilden doen, de bijboot uit de davits laten zakken en de bbm eraan gehangen.


De landing op het strand verliep nogal hardhandig door de sterke branding. Voordat het strand bereikt wordt, moet de motor uit en gekanteld worden zodat de schroef niet in het zand komt. Toen we dachten er te zijn met een laatste golf, kwakte de zee nog even een bak zanderig water in de boot van de volgende golf. We hebben de bijboot vervolgens op het strand getrokken en zijn het dorpje in gegaan. Ook hier weer een overdekte versmarkt, deze was wel klein, en een supermarktje.
Umata links, Tangaroa rechts
 
Toen we terug bij de bijboot waren en we stonden te overleggen hoe door branding naar zee te gaan, bood een Nederlandse strandgast zijn diensten aan! Met een vriend sleepten zij ons door de branding, zodat Gerard rustig de motor kon starten en wegvaren.

De temperatuur van de lucht en het zeewater is heerlijk, dus de zwemtrap uit en gezwommen. De deining wordt wel hoger en komt de baai in. We waggelen wat af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten