maandag 19 augustus 2013

Peniche - Cascais


Nadat Gerard vanmorgen om 07.00 uur het elektronische toegangskaartje tot de steiger op het havenkantoortje had gewisseld voor zijn rijbewijs (dit was zijn borg voor het kaartje) zijn we richting Cascais vertrokken. Voor vertrek problemen met de kaartplotter. Het touch-screen werkte niet. Uiteindelijk wel de kaart en positie in beeld gekregen. In de haven stond wat wind, maar de verwachte harde wind en hoge golven bleven uit. Wel was het zicht nevelig; een dikke wolk hing boven het hele gebied.

Onderweg dansten een aantal groepen dolfijnen regelmatig om ons heen, dat blijft een belevenis.

Rond de middag klaarde het op, de lucht werd blauw, de golven wat onrustiger en de wind warrelde een beetje uit het noorden. Van de voorspelling kwam weinig uit.

Bij Cabo da Roca, in de buurt van de ronding naar Cascais, trok de wind behoorlijk aan en bij Cabo Raso kregen we tot 36 knopen om de oren. Met een sterk gereefde genua haalden we nog steeds meer dan 7 knopen snelheid!
Nadat we de bocht om waren, kalmeerde de wind en de golven bedaarden ook. Een heerlijke dennengeur en warme wind kwam ons tegemoet.
 

We zijn voor anker gegaan voor de strandjes van Cascais, net buiten de marina. (4,3 euro per meter exclusief 23% BTW)
Daar heeft Gerard tijden zitten priegelen met de plotter, die haperde steeds. Toen maar ge-reset en vervolgens alle instellingen weer moeten aanpassen aan de persoonlijke voorkeur. Om de AIS weer aan de praat te krijgen, moest hij zelfs uitgebreid de handleiding bestuderen.







Als toegift hebben we vannacht om 00:45 uur genoten van een prachtig vuurwerk, dat aan het eind van de middag op vlonders tussen de geankerde jachten in het water was neergelegd en waardoor wij een keer hebben moeten verkassen om niet in het schootsveld van het vuurwerk te komen. Het was de moeite zeker waard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten