dinsdag 13 augustus 2013

Nazare - Peniche

 Met zeil erbij naar Peniche, 25 mijl. Peniche ligt achter een kaap. De deining was onderweg fors, vanwege de wind gisteren. Er kwam gisteren een Nederlands zeiljacht binnen, die vanuit Porto naar het Noorden wilden gaan. Omdat de wind uit het Noorden kwam gingen ze een lange slag naar buiten maken. Vervolgens kwamen ze in een storm met windstoten tot 50 knopen terecht. Toen ze weer naar de kust terugzeilden omdat bijna iedereen zeeziek was, kwamen ze in Nazaré terecht, 100 mijl zuidelijker dan Porto.




onderweg ook steeds op vlaggetjes letten.
Als je vlaggetjes ziet, hangt eronder tientallen meters lijn met kooien om kreeften en krabben te vangen. Zelfs tot dieptes van 50 meter liggen deze. Als je die in je schroef krijgt, heb je een groot probleem.








Liggen in de havenaan de goede kant van de langssteiger, want aan de andere kant komen de toeristenferry's en vissers voorbij. De schepen die daar liggen, slingeren aardig heen en weer. De havenmeester complimenteerde me, dat ik even doorgevaren was en achter de boot van de fiscale douane was gaan liggen.
Nu in internetcafe voor WiFi. Op IPhone toch wat moeilijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten