vrijdag 5 juli 2013

Cherbourg - Guernsey

Vanmorgen vroeg op, na het ontbijt even diesel getankt en om 08:00 uur de haven uit.
De reis was zo gepland, dat we eerst eeen uur stroom tegen hadden. Na 2 uur waren we met troom mee bij Cap de la Hague om de race van Alderney in te gaan.
Cap de la Hague
De eerste uren valt de stroom nog mee, 3 tot 4 knopen. Het water wordt woelig als je van 35 meter diep water opeens over 10 meter. diep water gaat Je kan het vergelijken met wind die om een hoog gebouw waait. Het laatste uur regen we weer wat stroom tegen.






Om 15:00 uur (maar 1:00 uur engelse tijd waren we op Guernsey in Saint Peter Port. We liggen nu te wachten tot er genoeg water is om de marina in te gaan.  Er is nl een drempel om te zorgen dat er water in de haven blijft staan bij laag water. Schepen tot 2 meter diepgang kunnen van 1 a 2 uur voor tot 1 a 2 uur na HW naar binnen.
Totale afstand was 37 nautical mile door het water, maar 44 Nautical mile over de grond. (door de stoom krijg je een aantal mijl cadeau; 1 nautical mile is trouwens 1,87 km)














Morgen blijven we hier ook nog en zondag gaan we verder naar Bretagne.


Het bleek dat er op zaterdag ook nog een hardnekkige nevel te hangen op zee, want het water is nog erg koud en er was heel weinig wind.
De Ferry doemt op uit de mist en de Costa huppelepup oid liet constant de misthoorn blazen
 
 

In het havenbassin had je daar geen last van
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten