maandag 22 juli 2013

La Coruna

La Coruna is een prachtige stad, in het oude gedeelte slingeren kleine straatjes met veel oude gebouwen en tapasbarretjes, heel sfeervol. In deze straatjes en steegjes hingen tapijtjes en kleedjes over de weg. Navraag leerde, dat komende week Middeleeuwse feestweek is met veel spektakel.









Vandaag hebben we Pombo bezocht, een winkel in scheepsbenodigdheden. Als ze het daar niet hebben, hebben ze het nergens. Het blok aan de furlex was gesneuveld, we hadden een houtje touwtje oplossing hiervoor verzonnen, maar op de lange duur wil je het wel weer goed hebben. Ze hadden iets, wat erop leek, het paste bijna, geen nood, ze hebben het ter plekke passend gemaakt. Ze hebben er werkelijk alles en zeer klantvriendelijk. Als je met je pasje wilt afrekenen, willen ze tevens je rijbewijs of paspoort als controle zien, was nieuw voor ons. Ook in de supermarkt en op het postkantoor.
Straks nog  de boot afspoelen en voorzeil wisselen, van genua naar high aspect fok, want morgen willen we verder. De komende dagen zullen we een paar kapen ronden, daar kan veel wind staan, vandaar. Maar eerst nog even genieten van ons eigen terrasje op het water.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten