zondag 28 juli 2013

Santiago de Compostella

Afgelopen nacht was het wat onrustig. We liggen wel veilig aan een drijvende steiger met de boeg in de wind. Maar de wind was wel 6 Beaufort met uitschieters erbij, dus de Umata trok aardig aan de lijnen.

Vandaag vanuit Portosin met de bus naar Santiago de Compostella geweest. We moesten in Noya overstappen op de heen en op de terugweg. Beide keren meer dan 2 uur wachttijd, zodat we Noya ook verkend hebben. Zondagochtend was er een uitgebreide drukbezochte markt en zondagavond was het druk met gezinnen op een flaneerboulevard met volle terrasjes. De horeca heeft goed aan ons verdiend vandaag.

Santiago de Compostella was ook de moeite waard. Het is de hoofdstad van Galiciƫ en een bekend bedevaartsoord, waar veel pelgrims naar toelopen vanuit heel Spanje en Europa. Een mooie kathedraal, waar iedereen naar toe gaat. De kathedraal is gebouwd voor de apostel Jacobus, die hier begraven schijnt te zijn.





In de kathedraal kan je achter deze fraaie versiering door een klein gangetje lopen, waardoor je achter het vergulde beeld van Jacobus kan komen. Daar stond op een bord, dat je de apostel mocht omarmen. Midden boven het altaar het beeld van de apostel Jacobus.
In en rond de kathedraal werd alles al in gereedheid gebracht voor de heilige mis ter nagedachtenis van de slachtoffers van de verschrikkelijke treinramp. Op veel bussen en loketten stonden ook rouwlinten op de ruiten.










Om de kathedraal heen veel souvenirwinkels en restaurants en tapas barretjes.
Terwijl we zaten te eten op een met zeildoek overdekt binnenplaatsje van een restaurant, kregen we het verzoek om voor het nagerecht een tafeltje op te schuiven. Er kwam me toch een wolkbreuk en het eerste tafeltje stond aaneen kant waar het doek kapot was. Een grote ton eronder was in een mum van tijd volgestort met regen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten