zaterdag 26 augustus 2017

Cambrai – Montagne du Nord zaterdag 26 augustus 2017

Gisteren nog gekeken waar een bakker zat en de openingstijden. Zo’n 400 meter lopen was er een om 06:30 open. Toen ik daar om 06:55 was, zat het rolluik nog dicht en ik rook geen vers brood. Verder doorgelopen richting centrum. Een paar honderd meter verder stopte een auto en er schuifelde iemand anders de straat over. Dat moest haast een bakker zijn. Inderdaad, en om 07:00 uur open.

Toen we vertrokken na het ontbijt, ging er net een vrachtboot voor ons de sluis in naast de Port de Plaisance. Na de tweede sluis ging hij links varen en konden we hem inhalen. Hij ging maar 3 km per uur. Na tien km bij de vijfde sluis op dit traject werden we na het afmeren in de sluis via de Intercom gevraagd om de Tele-Commander door een klep in een bak te werpen. Daarna ging de sluis in werking. We zijn de controle nu kwijt.

Daar pasten wij wel in
Iets verder op bij Bassin-Rond voegde zich een brede vaarweg van links, het Canal de la Sensee, zich bij de gekanaliseerde Escaut (Schelde). We kwamen hier meteen bij een sluis die al op groen stond voor ons. Op de kaart stond dat er boullards-flottante waren. Daar hadden we ons al in bekwaamd op de Rhône. We krijgen vanaf hier veel minder sluizen en ze worden bediend. Waarschijnlijk wel wat meer vrachtboten. De tweede sluis bleef op rood staan, nadat er een vrachtboot van de andere kant was uit gekomen. Even later kwam er een vrachtboot (88 bij 8 meter van onze kant de sluis in varen. Een Vlaamse dame riep ons vanaf deze boot toe, dat het groene licht stuk was. We konden na hen in de sluis. We baalden nog, weer een vrachtboot voor ons. We moesten echter behoorlijk gas geven om hem bij te houden. Hij ging 13 km/uur. Samen met deze boot 4 sluizen genomen.

Daar mogen de vrachtboten niet aan vast maken

Onderweg sloot zich ook nog een jachtje uit NL aan. Met hen hebben we aan de kade bij Montagne du Nord gelegen. Hun plan was om een rondje van de Maas, via de Moezel en dan via Rijn terug naar Woudrichem. Doordat zij ook niet door het Canal de l’Est mochten, moesten ze ook naar het Westen uitwijken. Zij waren de afgelopen week nog geen boot tegengekomen.

Totaal vandaag 58 km afgelegd. Iets verder dan gepland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten