donderdag 10 augustus 2017

Canal B-C km 170 – Canal B-C km 139 donderdag 10 augustus 2017

Om 07:00 uur lagen we voor de eerste sluis van deze dag. We moesten er nog 11 stroomopwaarts hebben binnen 8 km. Deze hadden ook wat meer verval, zodat Elly ook de achter tros mee naar boven nam. Een beetje moeilijk omhoog te gooien van onder de bimini. Vaak ook alleen een trap voor in de sluis waar wij lagen. Ze moest dan ook de trossen van de Pescador beleggen op de bolders.
rustig weer vandaag

circus act

Af en toe moest ze ook de blauwe stang
omhoog stoten om het proces van het
 sluiten en vullen te starten
Vervolgens gingen we bij Langres een sluis in van 4820 meter. Kaarsrecht, zodat je al snel heel vaaglicht aan de andere kant zag. De tunnel was zelf ook verlicht en om de paar honderd meter een stoplicht dat altijd op groen stond. De Pescador moest 15 minuten wachten, voordat ze ook groen licht kregen.
spoorboom staat omhoog

Het donkere gat in. spannend...











Vanaf dit punt gaan de sluizen stroomafwaarts. Je vaart dan een tot de nok toe gevulde sluis in met een verval tussen de 3 en 5 meter. We hebben er vandaag 9 gepasseerd. We kregen hier een jongedame mee om ze te bedienen. En de laatste was inderdaad hand bediend.

vies
In Rolampont was een passanten kade, maar die was al drie dik bezet. We hebben dus maar weer onder een brug geslapen….

Voor het slapen gaan altijd het wierfilter schoonmaken. Je zuigt op de kanalen met het koelwater veel rotzooi naar binnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten