maandag 21 augustus 2017

Reims - Pargny-Filain maandag 21 augustus 2017

werk in uitvoering
Allereerst wil ik iedereen niet wat foto's van de lichtshow bij de Kathedraal gisteravond 22:00 uur onthouden. Er was ook sfeervolle muziek bij.
Zelfs de ingang in het midden,
die in de steigers staat is te zien
















Napraten

Bij het naar de ponton varen van de Halte de Plaisance, waren we in de modder vast gevaren op 1 meter van de kant. Bij het vertrek duurde het even voor we weer drijvend waren.
Van Reims tot het Canal des Ardennes was het 32 km en 9 sluizen. Daar hebben we telefonisch contact gehad met de VNF. Het duurt nog wel 2 weken dat er alleen boten die tot 1,40 diep steken kunnen varen op de trap van 26 sluizen vlak voor de Maas. Wij steken 1,60 meter en met alle aangeschafte spullen waarschijnlijk nog wel een paar centimeter dieper. We moesten dus al varend afscheid nemen van de Pescador. Zij steken 1,50 meter diep en wachten af tot ze door kunnen varen. We zullen ze misschien zien als we Venray voorbij varen als we uit NL terug zijn.


We zijn dan maar links af geslagen en gaan richting het Canal de Saint-Quentin om richting België te gaan. Deze dag nog 5 sluizen omhoog genomen, een tunnel van 2300 meter en 8 sluizen naar beneden. Totaal 56 km afgelegd. Overnacht naast een meertje aan een drijvende steiger met eendenpoep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten