vrijdag 11 augustus 2017

Canal B-C km 139 – Canal B-C km 110 vrijdag 11 augustus 2017

We beginnen dichter bij NL te komen. We merken het aan de temperatuur. Vanmorgen maar 15 graden in de boot en 9 graden buiten. Het lijkt wel op een slechte Siciliaanse winterdag.

Aquaduct
De jongedame die de sluizen voor ons bediende begon om 9 uur, dus toen lagen wij al voor de sluis. Zij studeerde sport in Reims. Dat kwam goed van pas, want we hebben vandaag 14 sluizen gepasseerd binnen 29 km. Zij moet de sluizen dicht achter laten. Deuren eerst openen, daarna sluiten, loos gaten openen, deuren openen en nadat wij weg waren loos gaten en deuren weer sluiten Als wij dan een minuut of vijf onderweg waren naar de volgende sluis, kwam zij ons in een VNF autootje voorbij razen om de volgende sluis voor ons gereed te maken.
We krijgen een spits als tegenligger

 
Slingeren maar






Eindpunt deze dag was Chaumont. Vanaf hier zijn de sluizen weer geautomatiseerd, dus moesten we afscheid nemen van onze begeleidster.
 
De waterstand is zo hoog, dat tijdens het
zakken het water van omhoog alweer
in de sluis dendert.





Sinds Lyon zijn we de afgelopen 12 dagen steeds onderweg geweest. Morgen gunnen we onszelf een rustdag. Het weer is dan ook wat minder mooi, met kans op wat miezerige buitjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten